Cikli i ulët

E diel, 07 Nandor 2010 20:07 administratori
Shtyp pdf
 • Cikli i ulëtfamilja dhe të afërmit e mi
 • ushtrime në të shprehur me gojë
 • alfabeti i gjuhës shqipe
 • pasurimi i fjalorit të nxënësve me fjalë të reja duke shfrytëzuar fotografi të ndryshme nga abetarja p.sh. orenditë shkollore, oborri, familja dhe farefisi etj.
 • zanoret dhe bashkëtingëlloret e gjuhës shqipe
 • tingujt karakteristik të gjuhës shqipe (krahasimi me ato të norvegjishtes)
 • pika, përdorimi i shkronjës së madhe, shenjat e pikësimit
 • Shqipëria - Kosova - atdheu im (kryeqyteti, qytetet)
 • bukuritë natyrore të vendëlindjes
 • përshkrim me gojë dhe me shkrim i vendëlindjes në bazë të kujtimeve
 • festat kombëtare dhe fetare
 • dëgjimi dhe këndimi i këngëve për fëmijë, i këngëve dhe valleve popullore
 • instrumentet muzikore - popullore të vendlindjes
 • këndimi i këngëve popullore të vendlindjes
 • ditët e javës
 • muajt e vitit
 • stinët e vitit
 • numrat nga 0 deri në 10
 • bashkimi i shkronjave në fjalë
 • leximi i përrallave të ndryshme p.sh. "Kësulëkuqja!, "Hirushja", "Borëbardha", "Shtëpia prej çokollate", etj.
 • fjalia
 • emri dhe llojet e emrit
 • foljet
 • kafshët e buta dhe të egra
 • si matet koha
 • trekëndëshi, katrori, rrethi
 • "Shkolla ima" (Qamil Guranjaku)
 • "Plaku u urtë" (Naim Frashëri)
 • "Dhelpra dhe korbi" (La Fonteni)
 • Kurrë mos gënje" (Ndre Mjeda)
 • mirësjellja në rrugë, shkollë, shtëpi dhe shoqëri
 • pjesë leximi "Në autobus"
 • pranvera, disa lule në pranverë
 • trupi ynë
 • bimët, drithërat, pemët dhe perimet
 • IT 

 

Hartuar nga arsimtarët e arsimit të Lidhjes së Arsimtarëve Shqiptarë "Naim Frashëri" - Norvegji

2009/2010

Përditësimi E hanë, 08 Nandor 2010 09:23

Hyni brëndalinjë

Askush

Vizitues

053418
SotSot23
DjeDje26
Kësaj javeKësaj jave89
Këtë muajKëtë muaj500
GjithsejtGjithsejt53418